Vi hjälper dig med styling

Behöver du hjälp med stylingen?
Kom till mig i butiken jag ställer gärna upp med en liten styling kurs när du handlar hos mig om du säger till.
Vill du boka en ”Gör om mig kurs” tar jag 600kr i timmen och kan följa med dig och shoppa så länge du själv vill. Bokar du mig en hel dag kostar det dig 3500kr för 8 timmar.
Jag ger även råd om makeup och hår.
Ring 070-289 20 15 för att boka tid.

Tips, råd och inspiration om
hur vågar man klä sig individuellt?
Ställ dig frågan hur skulle jag vilja se ut?
Ställ dig naken i en spegel och titta noggrant på din kropp. Kan kännas jobbigt i början om man inte är nöjd med sin kropp men det du ska göra är att fokusera på det du är nöjd med.
Vad vill du framhäva och vad vill du dölja?
Hur gör man då? Det första du måste göra är att komma fram till vilken kroppstyp du är?

Det finns fem kroppstyper som man kan utgå ifrån:
A-figuren är nättare upptill än nertill. Har smala axlar och midja, liten byst och är lite bredare över höfter och rumpa
O-figuren har mjuka former med fyllig mage och höft. I övrigt har du troligen ett rundat axelparti och större byst
H-figuren har en ganska rak linje mellan axlar och höfter. En typisk pojkflicka, ofta smal med liten byst och utan markerad midja.
V-figuren är bredare upptill än nertill. Det innebär att du har större axel och bröstparti med smala höfter och ofta mindre rumpa.
X-figuren har markerad midja, ofta med lite större byst och rumpa. Axlar och höfter är ungefär lika breda

Gå sedan in på den här länken och läs om kroppstyper och styling tips för just din kroppstyp.
Här finns tips för både män och kvinnor.
http://dinstylist.se/din-kroppstyp

Vilka färger passar jag i? Gör en egen färganalys genom att osminkad i dagsljus hålla upp olika växlande varma och kalla enfärgade färger framför ansiktet i en spegel för att se vad som passar dig bäst. I kalla färger ska det finnas en blå ton. I varma färger ska finnas en gul ton.
Man får ta analysen med en nypa salt. Jag brukar bära de flesta färger men inte närmast ansiktet. Jag brukar ha djup urringning när jag inte passar så bra i färgen. Bär man färger som man inte passar i för nära ansiktet förstärks ringar under ögonen och alla andra skavanker.
Det som är så bra med färganalys är att om man bygger en garderob med endast de färger som man passar bäst i så passar alla kläder ihop färgmässigt och går att bära i många olika kombinationer.

De inköp det är bäst börja med är ett antal enfärgade basplagg i basfärger.
T.ex. Svart mörkblått grått brun eller beige.
Byxor, kjolar, kavajer/koftor och den så kallade lilla svarta klänningen som naturligtvis kan vara i någon av de andra färgerna också.
Basplagg bör vara i god kvalité. Dessa plagg kan man lägga ut lite mer pengar på för de ska hålla länge. Det finns ofta fina basplagg av bra kvalité på nästan alla välsorterade secondhand butiker.
Alla kvinnor bör ha minst ett par mörka snygga jeans och ett par kostymbyxor och en klänning i sin basgarderob.
Var noga med att basplaggen ska passa din kroppstyp.

En basgarderob ska utgöra basen för din klädsel i ett eller flera sammanhang. Grundidén med den är att du ska skapa något som kan användas många gånger.
Du kan bygga fler basgarderober där var och en passar för sitt sammanhang. Det kan t ex vara en för kläder att ha på fritiden, en för arbetet och en för festen.
Dessa basplagg går sedan att alltid använda som bas till de dominerande plaggen och de accentfärger som läggs till som accessoarer: sjalar, smycken, skärp, väskor, skor m.m.
Det största felet många som älskar kläder gör när de shoppar är att de endast köper dominerande plagg med mycket mönster eller färger för att det är de som syns mest i butiker. Problemet blir då att man inte har något som passar ihop och hur mycket kläder man än har så hittar man inget i garderoben att sätta på sig som fungerar.
Häng gärna dina basplagg tillsammans så du lätt hittar dem.

Något kul som jag brukar göra varje tidig vår och höst är att jag sätter mig och tittar på de stora modehusens kommande trender på nätet
Här finns de flesta stora modehusen http://www.fashion.net/
Min största inspirationskälla är Dolce & Gabbana modevisningar http://www.dolcegabbana.com/
Man måste dock gå igenom några modehus trender för att få grepp om vad som kommer att bli stort när det gäller tyger, mönster och färger just den här säsongen. Många stora kända modehus lägger ut nästa årstids modevisningar redan ett halvår i förväg. Har man inte tid eller ork för detta så finns det många sajter som lägger ut årets trender. Bara att söka efter årets trender på nätet.
När jag tycker att jag fått grepp om modet den här säsongen så går jag till min garderob och slänger ut allt som finns på sängen.
Det första jag gör är att kolla vad jag inte kan ha storleksmässigt och inte använts på mycket länge just av den anledningen. Dessa plagg åker till någon biståndsenhet.
Sedan kollar jag vad som är trendigt bland mina plagg.
Dessa plagg sätter jag ihop i trendiga kombinationer tillsammans med mina basplagg och vips har jag en ny garderob.
Det som inte känns modernt den här säsongen åker längst in i garderoben eller på en plats där jag lätt kan hitta dem igen.
Allt kommer tillbaks med jämna mellanrum och på det här sättet har du egna secondhand och vintage plagg att välja bland och det räcker att köpa en eller två trendplagg per säsong.
Lägger man sedan till trendiga accessoarer som går att köpa i de flesta butiker så behöver man inte lägga ut allt för stora pengar varje säsong.
Ska man shoppa secondhand är det bra att vara ute i god tid. Det blir lättast att hitta de trendiga plaggen om man köper dem före säsongen börjat.

Något som förstås också är riktigt viktigt är smink och hår för att få en bra look.
Tycker du att du är dålig på det? Ge dig själv en present för livet. På Make up store får du lära dig en sminkning som passar dig och får produkter för hela summan. http://www.makeupstore.se/sesv/home.php
Gå till en duktig frisör och fråga om råd. De är bra på att se vad du ska ha för färg och frisyr. Våga lita på dem. Unna dig det så ofta det behövs.

På frågan om hur man vågar sticka ut brukar jag svara:
Hur tänker du när du ser någon som sticker ut på rätt sätt?
Svaret brukar bli att du tänker att det ser härligt och intressant ut.
Då säger jag: Varför skulle någon tänka annorlunda om just dig?

Vill du bli ensam om din stil? Ett sätt är att shoppa secondhand och vintage. Då ger du även naturen en chans att överleva.

Lycka till
Elenor